Семінар «Менеджмент інтелектуальної власності ВНЗ»

25 квітня 2016 року викладачі кафедри «Креативної педагогіки і інтелектуальної власності» доцент Тіманюк Валерія Миколаївна та доцент Рубан Наталія Павлівна відвідали навчальний семінар «Менеджмент інтелектуальної власності ВНЗ», що започаткований Міністерством освіти і науки України спільно з УкрІНТЕІ. На семінарі розглядалися такі питання:

—        Вступне слово щодо важливості інновацій, трансферу (комерціалізації) технологій в нашій країні — М. Стріха, заступник Міністра освіти і науки України.

—        Інноваційна діяльність та трансфер технологій – важелі розвитку вищих навчальних закладів – Д. Чайка, Департамент інноваційної діяльності та трансферу технологій МОН, директор.

—         Про ефективні механізми взаємодії УкрІНТЕІ з підрозділами з питань трансферу технологій, інноваційної діяльності та інтелектуальної власності вищих навчальних закладів – В.Чеботарьов, «Український інститут науково-технічної експертизи та інформації», директор.

—         Управління об’єктами права інтелектуальної власності в вищих навчальних закладах — П. Цибульов, Інститут інтелектуальної власності НУ «Одеська юридична академія».

—        Набуття прав на об’єкти промислової власності в вищих навчальних закладах. Практичні аспекти підготовки патентних заявок — Н.Петрова, Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності», директор з питань експертизи.

—        Набуття прав на об’єкти авторського права в вищих навчальних закладах. Нормативно-правові новації та практичні аспекти – В.Пісоченко, Державна служба інтелектуальної власності України, головний спеціаліст відділу авторського права.

—         Оцінка, постановка на облік та використання в якості внеску до статутного капіталу господарського товариства майнових прав інтелектуальної власності. Можливості, які надає новий закон «Про наукову та науково-технічну діяльність» — О.Кияшко, патентний повірений України, фахівець з оцінки прав інтелектуальної власності.

—        Теоретичні та практичні аспекти передання прав на об’єкти інтелектуальної власності — В. Дмитришин, «Український інститут науково-технічної експертизи та інформації», заступник директора.

Теоретичні та практичні аспекти передання прав на об’єкти інтелектуальної власності

Оцінка, постановка на облік та використання в якості внеску до статутного капіталу господарського товариства майнових прав інтелектуальної власності

Сучасний погляд на проблему визначення смислового змісту терміну «призначення об’єкта винаходу» та оцінювання призначення при проведенні експертизи

Службові твори та їх реєстрація

Управління об’єктами права інтелектуальної власності в ВНЗ

УКРАЇНСЬКИЙ ІНСТИТУТ НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ ЕКСПЕРТИЗИ ТА ІНФОРМАЦІЇ

ІННОВАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ТА ТРАНСФЕР ТЕХНОЛОГІЙ – ВАЖЕЛІ РОЗВИТКУ ВНЗ